Tato stránka používá analytické nástroje pro monitorování a vylepšování uživatelského zážitku. Používáním stránky souhlasíte s jejich podmínkami.

Chci vědět více

SK Rudolfov

zal. 1932

SK Rudolfov B : SK Zliv 2:7 (0:3)

- Ondřej Hajný
Úvodní obrázek pro SK Rudolfov B : SK Zliv 2:7 (0:3)

Na Perštátě mezi domácím B mužstvem a lídrem tabulky ze Zlivi se dal očekávat bojovný a pro diváky zajímavý zápas. Domácí se zatím dosti trápí, což dokazuje i zisk pouhých 4 bodů z 5 podzimních zápasů. Hosté jedou naopak na vítězné vlně a všechny své podzimní zápasy vyhráli, tudíž jim právem patří průběžné vedoucí postavení v OP.

Hosté dávali v první půli domácím hráčům lekce z produktivity

Prvních 20. minut měl zápas vysoké tempo, kdy se hrálo převážně ve středu hřiště a domácí mělo o něco více ze hry. Prakticky z první šance ale ve 22. minutě udeřili hosté, když po odkopu od brány hlavou prodloužil T. Kučera za obranu, kam si naběhl R. Hanousek a zakončil. Domácí brankář D. Keřka jeho pokus pouze vyrazil do strany, kde se k dorážce dostal Lukáš Čáp a bylo to 0:1. To domácí nažhavilo, snažili se kombinovat a ve 30. minutě po úniku zakončoval domácí P. Bláha nad hostující branku. Ve 32. minutě z pozice obránce K. Jindrle našel R. Hanouska, ten pustil míč ještě za sebe na L. Čápa, který z první vyslal do úniku Matěje Fürsta, jenž přehodil domácího brankáře a bylo to 0:2. Ani tenhle gól domácí nesrazil do kolen, měli dál míč převážně na svých kopačkách, ale vždy ztroskotali na finální přihrávce. Ve 42. minutě po chybě domácích vypíchl balón hostující R. Hanousek a po pěkné kombinaci s P. Boubalem se míč dostal k naběhnuvšímu Jaroslavu Zrunovi, který se nemýlil – 0:3. Tahle branka byla tečkou za prvním poločasem.

Ve druhém poločase obě mužstva nabídla hrstce diváků celkem 6 branek

Od úvodních minut druhého poločasu bylo vidět na domácích, že s výsledkem chtějí něco udělat a hned v 50. minutě po pěkné akci V. Vejvar netrefil z malého vápna branku. Chuť na snížení výsledku byla na domácích znát a po další pěkné kombinaci se domácí P. Bláha uvolnil na velkém vápně, ale mířil nepřesně. Za to v 61. minute po chybě hostující obrany se míč dostal k Matěji Foglarovi, který šel sám na brankáře a snížil na 1:3. Obdržená branka tentokrát nastartovala hosty, kteří začali přebírat tempo hry a v 65. minutě po přihrávce M. Fürsta se uvolnil Radek Hanousek, míč si zpracoval a ještě ze vzduchu jej krásně poslal do protipohybu domácího brankáře – 1:4. Necelé dvě minuty na to po pěkné souhře hostů zakončoval z hranice vápna levou nohou k tyči Matěj Fürst – 1:5. Po rozehrání od půlící čáry domácí zakombinovali, až se míč dostal k V. Vejvarovi, který ale z hranice penalty napálil pouze břevno hostující branky. Běžela 77. minuta, kdy hostující obránce Karel Jindrle z vlastní poloviny zahrával trestný kop do domácího vápna. Brankář D. Keřka neodhadl situaci, vyběhl a míč jej po odrazu přeskočil až za brankovou čáru – 1:6. Necelých 5 minut na to opět Karel Jindrle po pěkné souhře s J. Slavíkem zakončoval do prázdné branky na 1:7. V probíhající 86. minutě využili domácí dalšího nedorozumění v hostující obraně a po sklepnutí J. Justinem uzavřel střelecký účet zápasu Václav Dvořák, když šajtlí přesně do šibenice snížil na 2:7. Zbytek utkání už se odehrál v poklidu a hosté si odvážejí zasloužené vítězství.

Ohlasy k zápasu

SK Rudolfov B

Michal Nestával ( vedoucí )Zliv u nás vyhrála zaslouženě a jsou právem v čele tabulky. Myslím si, že se i s klukama ze Zlivi shodneme, že pro nás je výsledek krutý a neodpovídá hře. Minimálně v první půli jsme byli hostům víc než vyrovnaným soupeřem. Dali jsme dva góly a minimálně z těch šancí, co jsme měli, jsme mohli ještě tak dva přidat. Ale na to se nehraje. Když se vyvarujeme zbytečných chyb, kterých máme každý zápas plno a budeme hrát jak se Zliví, věřím tomu, že body budeme sbírat. Hostům gratuluji a pro mě jasně nejlepší soupeř v soutěži. Naším klukům děkuji, že zápas odehráli se ctí.

SK Zliv

Martin Tesař ( asistent trenéra )Do zápasu jsme šli s lehkými obavami, protože jsme bohužel neměli brankáře. Jednička J. Remta je nemocný, dvojka J. Václavík pracovně v zahraničí a dorostenecký brankář zraněný. Do branky tedy musel nastoupit 16-ti letý hráč z pole M. Hosnedl, který ale podal perfektní výkon, takže klobouk dolů před ním. I celé mužstvo se mu snažilo maximálně pomáhat směrem dozadu. Od začátku byli domácí lepší, protože nás dobře napadali a kazili naši rozehrávku, díky čemuž jsme kupili spousty chyb. Postupně jsme se začali ale gólově prosazovat a převzali otěže zápasu. Pochválil bych celé mužstvu za bojovnost i jak hráči pomohli našemu gólmanovi. Každopádně jsme také spokojeni za další 3 bodový zisk.