Tato stránka používá analytické nástroje pro monitorování a vylepšování uživatelského zážitku. Používáním stránky souhlasíte s jejich podmínkami.

Chci vědět více

SK Rudolfov

zal. 1932

Pátá příčka v KP po půlce sezony

- Ondřej Hajný
Úvodní obrázek pro Pátá příčka v KP po půlce sezony

Rudolfovský A tým se v půlce jarní části krajského přeboru drží na pěkném pátém místě a po vlažném startu sbírá pěkné výsledky.

První zápas druhé části si fotbalisté Áčka dali místo výletu Sezimova Ústí pauzu. Místní tým totiž soutěž v zimní přestávce odhlásil. V následujícím domácím zápase proti Táborsku B marně sahali po bodu když nedokázali zkorigovat skóre z první půle 1:2. Další prohru Rudolfov utrpěl v Prachaticích, odkud si přivezl debakl 6:0. Tím ale nevydařené zápasy skončili a tým jakoby si vzpomněl na vydařenou podzimní část.

Možná tomu pomohla malá přestávka v podobě odloženého domácího zápasu proti Blatné, který se nesehrál kvůli sněhové pokrývce na hřišti. Náhradní termín byl stanoven na středu 20. 4. a fotbalisti Rudolfova dlouho blatenskou bránu dobývali. Góla do šatny ale zajistil Štěpán Prokeš a když se ve druhé polovině přidali i David Říha a Vojta Vejvar o výhře bylo rozhodnuto.

Ještě před vloženým kolem si Rudolfov přivezl 3 body ze Strakonic, kde bylo o výsledku 2:1 rozhodnuto již v první půli po gólech Davida Říhy a Marka Sládka. Stejně tak tomu bylo i v domácím klání proti Čimelicím. To se pro změnu trefil Štěpán Prokeš a dvakrát Filip Peiger. V Českém Krumlově se rudolfovskému celku po převaze domácích podařilo ve druhém poločase přiblížit skóre na 2:1, remízový gól už ale hráči přes několik slibných šancí nepřidali.

V okresním derby si naopak hráči s chutí zastříleli proti Jankovu. Vedení již v prvním poločase zajistil na podzim velmi aktivní Štěpán Prokeš. Navíc po faulu na stejného hráče se do sprch předčasně poroučel jeden ze soupeřů. Proti oslabenému protivníkovi nenechali domácí nic náhodě a v přidali v druhé půli ještě další 3 góly. Nejprve ze podruhé blískl Štěpán a nenechal se zahanbit ani Marek Sládek, který přidal také dvě branky v rozmezí 2 minut.

(foto @misa_mikesova)