Tato stránka používá analytické nástroje pro monitorování a vylepšování uživatelského zážitku. Používáním stránky souhlasíte s jejich podmínkami.

Chci vědět více

SK Rudolfov

zal. 1932

Oslava 90 let fotbalu na Rudolfově

- Ondřej Hajný
Úvodní obrázek pro Oslava 90 let fotbalu na Rudolfově

Tento rok je tomu 90 let, kdy byl založen SK Rudolfov. K příležitosti této události jsme uspořádali celodenní oslavu, která proběhla v sobotu 6. 8. 2022. Program byl nabitý a tímto článkem vám chceme přinést malé ohlédnutí.

Na přípravách celé akce pracoval nejen výbor ale i mnoho dalších členů klubu dlouho před samotnou akcí. Proto ráno v den oslav nikoho nepotěšila zatažená obloha s příslibem deště ze strany meteorologů. Nicméně fanoušky a diváky počasí neodradilo a již na zahájení dorazili v úctyhodném počtu.

Postupně se plnící ochozy před zahájením oslav.

Oslavy zahájil náš předseda Petr Maroš. Krátkým úvodem shrnul dosavadní pestrou historii klubu, připomněl důležité osobnosti klubu, které se podíleli nebo podílí na chodu a fungování SK a také vyzdvihl a obdaroval asi aktuálně nejdéle působící členku klubu, paní Skalovou. Ta vede oddíl ČASPV již neuvěřitelných 39 let a jako poděkování dostala spolu s květinou také první výtisk knihy, kterou klub připravil ke kulatému výročí 90 let.

Předání květiny a prvního výtisku knihy paní Skalové.

Spolu s naším předsedou si slovo vzali také hejtman Jihočeského kraje pan Kuba, předseda KFS pan Pinter, starosta města Rudolfov pan Kavalír a úvodní proslov uzavřel starosta sousední obce Adamov pan Schicker. Poté už nic nebránilo pokřtít zmíněnou knihu, čehož se ujali i členové fotbalového klubu AMFORA.

Úvodní slovo předsedy Petra Maroše.

Tím odstartoval samotný program, slova se ujal moderátor pan Salava a v jeho režii začal první zápas dne. Proti sobě nastoupili hráči AMFORY a týmu složeného z bývalých hráčů, funkcionářů, trenérů a fanoušku SK Rudolfov. Na slavnostní výkop se dostavilo hned několi známých osobností: Helena Vondráčková, Kateřina Kristelová, Antoním Panenka a Martin Kuba.

Slavnostní výkop zápasu proti AMFOŘE.

Samotný zápas začal vlažně a po vzájemném oťukávání se fanoušci dočkali prvních branek až ke konci prvního poločasu. Ten skončil 3:1 ve prospěch AMFORY a trenér A týmu Jiří Nárovec, který si v tomto utkání vzal na starosti domácí tým, měl o poločase co svým svěřencům vytýkat.

První zápas dne v plném proudu.

V poločasové přestávce si členové AMFORY připravili program pro nejmenší fotbalisty a fotbalistky, kteří soutěžili v různých dovednostních disciplínách a odnesli si pěkné ceny.

I děti si v poločasové přestávce užili své.

Bohužel ani po přestávce se domácí tým nedokázal na hosty dotáhnout a zápas tak skončil výsledkem 8:4 v neprospěch Rudolfova. Kdo si ale nemohl stěžovat, byli fanoušci, kteří viděli mnoho branek a se skvělým komentářem Petra Salavy si určitě zápas užili.

SK Rudolfov prohrál proti týmu AMFORY 4:8.

Po polední přestávce přišly na řadu zápasy našich nejmenších hráčů. Na hřišti se pod vedením našich trenérů sehrály dva zápasy a spolu s tím se na umělém trávníku mohly děti zapojit do soutěží, které se připravili naši trenéři a cvičitelky ČASPV v čele s paní Skalovou. K dispozici byl také skákací hrad a program měli i rudolfovští hasiči, kteří dětem ukázali požární auto a pod dohledem je nechali vyzkoušet požární stříkačky.

Radost našich nejmenších fotbalistů z gólu.
Hasiči ukázali svou techniku.

Fotbalový program následoval zápasem, který byl zároveň generálkou našeho A týmu. V něm se utkal proti týmu sestaveného z bývalých ligových hráčů v čele s P. Benátem a S. Rožboudem. Domácí celek celý zápas tahal za kratší konec, ale nakonec dokázal hru vyrovnat a zápas bohatý na góly tak skončil nerozhodným výsledkem 4:4.

Společná fotografie z odpoledního zápasu.

Tímto byl program na trávníku završen a na řadu přišla muzika. Jako první si vzal slovo opět Petr Salava, který si připravil diskotéku ve stylu Oldies Goldies. Po něm štafetu převzala Stolní kapela 100-Ka. V mezičase byla také vyhlášena tombola a vydražen rudolfovský dres s podpisy Lafaty, Dobiáše, Panenky, Begera, Řepky a Pavlína Jirků. Oslavy se pak protáhly do nočních hodin.

Majitel vydraženého dresu.

Doufáme, že si všichni fanoušci přišli na své a tímto vám děkujeme za skvělou atmosféru, kterou jste vytvořili! Poděkování také patří všem, kdo se na oslavách jakkoliv podíleli, sponzorům a také samotným účastníkům. Těšíme se na vás při dalších akcích a zápasech našeho klubu!

Předseda Petr Maroš skóruje branku proti AMFOŘE.